Dacă vreuna dintre ideile următoare este incompletă sau greșită sînteți liberi să o completați / corectați. Ba chiar ar fi bine să o faceți.

După niște presiuni din partea Coaliției pentru Familie care s-au întins pe cîteva luni bune, azi deputații au definit familia ca uniunea dintre un bărbat și o femeie - asta înseamnă că homosexualii nu se pot căsători. Etapa următoare este ca senatorii să confirme acest lucru, iar dacă o fac religioșii vor dori ca definiția aia să fie introdusă în constituție. Pentru ca schimbarea să aibă loc e nevoie de un referendum, iar dacă majoritatea celor care se duc la vot (adică 50% + o persoană) vor această schimbare în constutiție ea va fi introdusă.

Nu știu care sînt șansele să se ajungă la referendum și nici care sînt șansele ca majoritatea aia de oameni care se duc la vot să introducă definiția aia în constituție. Aș zice că nu-s mari (deși la ce inteligență emoțională are poporul ăsta ”aș zice” cam degeaba), dar pentru moment haideți să presupunem că reușesc ce și-au propus, iar modificarea va fi pusă în practică.

”Problema” este că nu se poate modifica constutiția (oricît de mică ar fi modificarea) fără a introduce acolo și rezultatul referendumui din anul 2009, adică stabilirea unui parlament unicameral cu maxim 300 de parlamentari. Iar asta înseamnă alegeri anticipate (în maxim două luni?), parlament nou, guvern nou, și un tam-tam mai mare decît își dorect majoritatea politicienilor români de acum. Și nu cred că politicienii ăștia își doresc așa ceva. Aș putea spune că în momentul ăsta au ajuns între ciocan și nicovală, și nu este o poziție de invidiat.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Cum ne impun religioșii un parlament unicameral cu 300 de parlamentari - Dan-Marius Sabău - articol: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.