Este admirabil că unii români încă rezistă ”pe barricade”, protestînd seară de seară în piețele orașelor din România, chiar și după 11 zile încheiate (asta ar fi a douăsprezecea, iar protestele au fost anunțate în continuare), dar #rezist nu mai este tocmai corect. Motivul este simplu: a ajuns să fie o poziție închisă. E nevoie de ceva mai mult decît pur și simplu a rezista.

Practic, rezistența asta pe baricade este un blocaj. Ordonanțele 13 și 14 au ajuns în parlament, acum e în întregime treaba deputaților, senatorilor și președintelui să le respingă sau să le transforme în legi (nu intru în detalii, au făcut-o alții de mai multe ori în ultimele zile). Ruptura între cele două tabere (oamenii de pe străzi și gigeii din parlament) este evidentă, și nu e vorba doar de diferența de perspectivă. Acum e implicată și distanța: nu mă aștept să-i văd pe deputații și senatorii din PSD și ALDE ieșind în stradă să discute cu protestatarii. Iar aceștia din urmă nu pot intra peste gigei în parlament ca să-i ia la rost.

Dar în schimb se poate face altceva: se pot lua cu asalt sediile partidelor, cabinetele parlamentarilor, adresele de email și telefoanele gigeilor pe care i-ați ales (sau nu?) să vă reprezinte în camera deputaților și cea a senatorilor. Ai o oră de masă sau cîteva mimute în care poți să scapi de la slujbă sau de la școală? Ia niște prieteni, organizați-vă și duceți-vă la sediile PSD și ALDE (în cursul zilei, cînd e cineva acolo). Vorbiți cu gigeii, spuneți-le că vreți ceva de la reprezentanții din parlament. Faceți totul cît mai oficial cu putință - dacă trebuie să-i îngropați în hîrtii / birocrație pentru obține ce vreți n-ar trebui să fie o problemă, dar s-ar putea să devină stresați dacă treceți pe acolo zilnic.

Scopul este de a-i convinge să voteze pentru respingerea ordonanței 13 și aprobarea unei ordonațe 14 corectate. Să vă faceți vocile auzite în stradă e bine (așa a apărut ordonața 14), dar NU mai este suficient. Faceți-vă auziți și pe alte căi - folosiți-le pe cele legale și nu renunțați pînă nu îi convingeți. Cu cît se implică mai mulți cu atît mai bune.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
#rezist nu (mai) e tocmai corect - Dan-Marius Sabău - articol: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.