Niște pesedei vor să mărească limita de viteză în localități la 70 de km pe oră pe motiv de fluidizare a traficului. Întrebarea mea e următoarea: de ce nu le eliminați complet? Oricum, mulți șoferi ignoră limitele de viteză (dacă poliția ar sta să urmărească toate abaterile în trafic ar aduce bani la buget din amenzi de vreo 3 sau 4 ori cît salariile tuturor polițiștilor din România), în timp ce alții nu se descurcă aproape deloc în condițiile actuale de trafic. În  plus, în următorii ani mașinile autonome vor deveni suficient de avansate încît să devină un navigator de nădejde în trafic sau chiar un șoferi adevărați (destinate celor ce nu știu să conducă sau conduc al dracului de prost).

Revenind la limitatea vitezei - dacă s-ar pune accentul pe adaptarea vitezei în trafic (cu sau fără ajutorul inteligenței artificiale) în funcție de condițiile zonei și de mediu în locul limitării tuturor șoferilor s-ar obține un trafic ceva mai fluid. Ar fi ceva ce se poate face în timp (hai să zicem următorul deceniu), oferindu-le tuturor timp să se adapteze și să organizeze treburile.

Noua limită de viteză s-ar aplica doar maşinilor şi motocicletelor, în timp ce pentru celelalte categorii de autovehicule proiectul prevede maximum 60 km/h.

Potrivit iniţiatorilor, scopul este fluidizarea traficului şi reducerea oboselii șoferilor.

Actul normativ permite administratorilor de drumuri să stabilească limita de viteză chiar mai mult de 70 de kilometri pe oră, pe anumite sectoare de drum din interiorul localităţilor, dar numai cu permisiunea Poliţiei Rutiere.

În general, în majoritatea țărilor din lume, viteza maximă se încadrează între 40 și 60 de kilometri la oră.

Sursa aici.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
De ce nu scoateți complet limitele de viteză? - Dan-Marius Sabău - articol: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.