Mai dă-o dracului de politețe, nu funcționează întotdeauna

Politețea e foarte bună, ajută la bunul mers a relațiilor cu oamenii din jur, dar are limitările ei: funcționează ireproșabil doar într-un grup de persoane care o recunosc și o acceptă (ca parte componentă a comportamentului lor). Cînd ai de-a face cu pramatii sau gigei care nu prea înțeleg cu vorba bună să fii politicos înseamnă să fii luat drept fraier, iar (probabil) singura cale de a trata cu ei este o fermitate care să nu le mai dea vreo șansă de răspuns.

Partea proastă este că ambasadorul ăsta s-a dus printre secui prost informat și orice făcea (indiferent dacă refuza sau accepta să se pozeze cu steagul) ar fi ieșit cam șifonat din întîlnirea aia.

Hans Klemm a afirmat miercuri, la Craiova, ca a acceptat sa apara in fotografia respectiva "din politete", dar si pentru a nu exista vreun dubiu in privinta angajamentului SUA fata se parteneriatul strategic cu Romania.

"Misiunea mea este sa intaresc parteneriatul strategic al Statelor Unite ale Americii si Romaniei si relatiile dintre cele doua tari. Ca parte a acestei misiuni, calatoresc in tara. Astazi sunt in Craiova, ieri am fost in Covasna, iar luni in Harghita. Unii dintre liderii politici cu care m-am intalnit in Covasna mi-au cerut sa fac o fotografie cu ei. Dar pot sa va asigur, ca ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania, ca singurele steaguri importante pentru mine sunt steagul Statelor Unite ale Americii si cel al Romaniei", a spus Hans Klemm.

Intrebat de ce a acceptat sa faca acea fotografie, Klemm a raspuns: "Am fost politicos".

Sursa aici.

Partea și mai proastă este că ambasadorul ăsta nu e la prima greșeală, a mai dat cu bîta în baltă acum vreo două săptămîni. O fi vreun (obicei) prost sau e ceva mult decît atît? Întrebarea e retoritică, vom afla oricum în vreun an sau doi, doar să rămînem în viață pînă atunci.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează