articol

Susținem Laura Codruța Kovesi - procuror-șef european

Mizeria PSD+ALDE merge cam departe: Laura Codruța Kovesi a fost citată ca suspect pentru vineri, la Secția Specială de investigare a procurorilor (procedural acest lucru semnifică începerea urmăririi penale împotriva sa) tocmai cînd ar fi trebuit să fie la Parlamentul European la audierile pentru postul de procuror șef la Parchetul european.

Ești la fel de vinovat de Colectiv ca acum 3 ani

Incendiul nu a fost vina ta, nu l-ai pornit tu. Dar ești complice la sistemul care a dus la moartea la 65 de oameni și la rănirea a 186 de oameni.

O conferință istorică marca DNA

Săptămîna asta a început nu tocmai plăcut, dar oarecum previzibil: președintele Klaus Iohannis a revocat-o pe Laura Codruța Lovesi de la condurea DNA. N-o să mă leg de motivele și condițiile acestei revocări (internetul e plin de așa ceva, inclusiv din partea unor persoane mult mai în temă decît mine), dar conferința LCK după revocare a fost una istorică.

L-au enervat pe Călin Popescu Tăriceanu

Acum două zile gigelul ajuns la Cluj-Napoca pentru a-l prezenta cel mai nou membru al ALDE, Marius Nicoară, senator liberal şi fost preşedinte al PNL între 2011 şi 2013. Actualul președinte al ALDE și preşedintele Senatului a fost aşteptat de cîţiva localnici care l-au huiduit şi au scandat „Justiţie, nu corupţie!”, „Legi pentru cetăţeni, nu pentru politicieni”, „Demisia”, „Ruşine să vă fie”, motiv pentru care intrarea în sediul ALDE Cluj a fost păzită de jandarmi. Nu înseamnă mare lucru (mai multe informații găsești aici), obrazul celor doi e mult prea gros pentru protestele cîtorva clujeni, dar ajută la înțelegerea contextului.

Merge cineva la protestul PSD din 09 iunie 2018?

Aproape îmi pare rău că mi-am făcut deja planuri pentru sîmbătă seară (aproape fiind cuvîntul cheie pentru că planurile mele sînt multmît ale pesedeilor), pentru că altfel m-aș fi dus și eu la protestul organizat de PSD în București. Nu pentru că aș susține în vreun fel ideile și proiectele lor (nu valorează nici măcar cît un scuipat în mijlocul unei furtuni), dar vreau să-mi cunosc dușmanii.

Ziua lui Valentin a devenit ziua Laurei-Codruța

Aseară n-am văzut de la început conferința de presă a Laurei-Codruța Kovesi (am ajuns prin preajma tembelizorului cam la jumătate), așa că a trebuit să urmăresc înregistrarea de la început. Un lucru e cît se poate de clar: prestanța procurorului șef DNA e cu mult peste cea a întregului guvern și a celor mai mulți parlamentari. Așa arată un profesionist, iar cei care ne guvernează țara sînt departe de a fi profesioniști.

Cît de bun lider a fost de fapt Mihai I?

Sicriul cu corpul neînsuflețit al ultimului rege al României a ajuns azi în țară, iar ceva mai devreme, în jurul orei 14:30, președintele României a ajuns la castelul Peleș pentru a-i aduce un ultim omagiu. În mesajul pe care l-a lăsat în cartea de condoleanțe președintele îl consideră pe rege un lider veritabil, care și-a reprezentat țara cu onoare, curaj și patriotism. O fi fost așa (cel puțin în cîteva momente), dar n-aș putea spune că a fost un lider adevărat:

  • Mihai, singurul rege al României secolului trecut cu numele ăsta, a ajuns într-o poziție de conducere în urma unor circumstanțe care nu au depins de el (s-a născut în familia potrivită la momentul potrivit) și, din ce-am înțeles, a fost implicat direct în procesul schimbării taberelor în cel de-al doilea război mondial (românii au început războiul de partea nemților și, după 23 august 1944, l-au terminat de partea americanilor și a rușilor). A fost un moment de glorie în care (probabil) și-a meritat laudele.
  • Însă, pe de altă parte, a cedat presiunilor / șantajului comuniștilor la finalul lui decembrie 1947 (dacă chiar a fost așa), ceea ce-l face o victimă a comuniștilor, la fel ca miile de oameni care au suferit în perioada aia sau chiar au murit din cauza regimului. Partea proastă pentru monarhia românească, fostul rege nu și-a revenit niciodată din starea de victimă: după căderea comunismului a fost întors din drum de vreo două ori la întoarcerea din țară și nu a opus prea mare rezistență. Nu una care să-i inspire pe oameni să-l urmeze și să-l aducă din nou pe tron.
  • Mihai ar fi putut fi un mecanic sau un aviator bun, poate a avut ceva prestanță ca om (nu am avut prilejul să-l cunosc), dar n-avea stofă de lider. Mulți dintre oamenii care l-au acceptat ca rege ar fi acceptat oricare persoană moștenitoare a titlului pentru că așa au fost educați - acțiunile acestuia ar fi contat mai puțin decît originea ”nobilă” (ceea ce e nașpa, dar trăim într-o țară în care meritocrația contează mult prea puțin).

Dacă tu consideri că greșesc sau că informațiile-s incomplete adu argumente. Sînt dispus să le ascult.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis din cartea de condoleanțe:

„A plecat dintre noi un lider veritabil, care a reprezentat Țara cu onoare, curaj şi patriotism, în vremuri grele, devenind un reper de identitate şi solidaritate pentru națiune: Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Prin tot ceea ce a făcut, Mihai I și-a pus întreaga viață în slujba națiunii române și a servit cu abnegație, demnitate și responsabilitate Țara în care s-a născut. Românii l-au iubit, l-au respectat şi sunt convins că el va rămâne în memoria colectivă ca un simbol al luptei poporului român pentru libertate.
În aceste clipe triste, transmit condoleanțele mele întregii Familii Regale. Sunt alături de toţi cei care respectă amintirea Regelui Mihai I şi care, în aceste momente, își exprimă regretele faţă de trecerea la cele veșnice a uneia dintre cele mai proeminente personalități ale istoriei noastre.

Sunt convins că amintirea Regelui Mihai I va rămâne mereu vie în sufletele românilor.

Sursa aici.

13 decembrie 2017, ziua justiției

Cît ești de superstițios? Pentru că ziua de mîine ar putea fi la fel de bine o zi norocoasă sau o zi ghinionistă, dar depinde doar de tine să o faci așa.

  • Vrei ghinion? Stai în casă, nu fă nimic concret, plînge-te că PSD + ALDE + UDMR îți fură țara de sub picioare?
  • Vrei noroc? Ieși în stradă și protestează. Intră în parlament (dacă ești suficient de aproape) peste gigeii de acolo și spune-le că nu ești de acord cu mizeriile lor. Dar fă-o dis de dimineață, pentru că spre seară o să fie prea tîrziu.

Nu mai oferiți sfaturi nesolicitate

De la o vreme am început să primesc tot felul de sfaturi de la necunoscuți: fă chestia asta într-un fel, fă-o în altfel, fă-o nu-mai-știu-cum (fiecare are propria sa opinie și nu le-am reținut pe toate). Recomandarea mea e să vă vedeți dracului de treaba voastră. Dacă am nevoie de sfatul cuiva mă duc eu să i-l cer, indiferent care e domeniul respectiv, și o fac cunoscînd experiența persoanei respective.

Prea mare tevatură pentru fosta casă regală a României

Cunoscută în mod colocvial drept ”Casa regală”, familia respectivă a dat României cîțiva membri marcanți, dar care nu mai înseamnă nimic în perioada modernă. Da, mai există cîțiva români nostalgici care încă-l mai consideră pe Mihai I rege și ar prefera să apară cineva care să-i preia sarcinile postului (Mihai a împlinit deja o vîrstă frumoasă și e cam greu să lupte pentru poziția aia așa cum n-a făcut-o toată viața lui) pentru o regalitate românească nemuritoare.

Protestele de ieri n-au mare valoare

Nemulțumirile întemeiate ale românilor au reușit să strîngă vreo 35 de mii de oameni în 20 de orașe din țară (dacă am reținut corect) la protestele "Nu vrem să fim o țară de hoți”. O chestie fără valoare prea mare dintr-un motiv cît se poate de simplu: am fost prea puțini în stradă.

Legea vaccinării adoptată de senat

Un pas a fost făcut în ciuda protestelor de ieri din cîteva orașe din țară, al doilea pas urmează, iar după ce legea va fi adoptată de camera deputaților instituțiile vor fi obligate să solicite la înscrierea într-o colectivitate prezentarea unei adeverințe care să ateste efectuarea (sau neefectuarea) vaccinărilor obligatorii ale persoane respective. În plus, amenzile pentru cei care nu-și îndeplinesc obligațiile, respectiv a părinților care refuză vaccinarea, ajung pînă la 10 mii de lei.

Cei mai dificili clienți

Poate n-o fi cel mai potrivit moment, dar după cîțiva ani pe cont propriu un foarte scurt clasament al clienților de pînă acum e necesară. N-o să intru în detalii, am făcut-o deja în cîteva cazuri (sînt mai degrabă excepția decît regula) și o voi face de cîte ori va fi nevoie, dar există cîteva tipare ale clienților dificili.

Pentru participanții la Comemorarea Victimelor Vaccinării

Înțeleg de pe Facebook că sîmbăta viitoare, 3 iunie 2017, între orele 11 și 14, în piața Victoriei din București o să aibă loc o comemorare a victimelor vaccinării. Evenimentul este organizat de Pro Decizii Informate și are ca mesaj citatul de la finalul articolului ăsta.

N-o să te împiedice nimeni să participi la așa ceva dacă dorești, deși s-ar putea să auzi că mesajul este o tîmpenie sau o mizerie (depinde cine ți-l spune) pentru că viețile distruse de bolile infecțioase provocate de viruși sînt doar cu cîteva sute de milioane mai multe decît cele afectate negativ de vaccinuri. Treaba mea acum este să te întreb dacă ești conștient(ă) că grupurile mari de persoane favorizează propagarea mai rapidă a infecțiilor.

De ce există creaționismul

Înainte de a răspunde la întrebare te invit la un exercițiu: spune-mi cum ai explica unui persoane de acum două mii de ani (de exemplu) funcționarea unui amărît de smartphone. Adică ceva ce are cam tot omul și-l folosește zilnic, ceva ce-ți permite să filmezi și să faci poze, să accesezi youtube și o mulțime de site-uri pe internet, ceva ce folosești ca să vorbești cu prietenii de pe alt continent de parcă ți-ar fi alături. Cum i-ai explica de sateliții de pe orbita Terrei și necesitatea lor în comunicațiile pe distanțe mari (fără ei semnalul s-ar pierde datorită curburii planetei)?

Bătaia între elevi are întotdeauna o soluție

Probabil că ai aflat deja de incidentul care a avut loc ieri lîngă una dintre școlile din Oradea: niște fete au luat-o la șuturi pe alta. O chestie neplăcută care a făcut deja valuri, pe Facebook și nu numai. Revolta oamenilor este îndreptățită și întemeiată, chiar dacă nu e mereu îndreptată în direcția potrivită, iar concluzia generală este că da, ar trebui făcut ceva pentru pedepsirea vinovatelor și ar fi bine ca incidente de felul ăsta să fie evitate.

Am cîteva observații pe marginea subiectului:

Cum ne impun religioșii un parlament unicameral cu 300 de parlamentari

Dacă vreuna dintre ideile următoare este incompletă sau greșită sînteți liberi să o completați / corectați. Ba chiar ar fi bine să o faceți.

După niște presiuni din partea Coaliției pentru Familie care s-au întins pe cîteva luni bune, azi deputații au definit familia ca uniunea dintre un bărbat și o femeie - asta înseamnă că homosexualii nu se pot căsători. Etapa următoare este ca senatorii să confirme acest lucru, iar dacă o fac religioșii vor dori ca definiția aia să fie introdusă în constituție. Pentru ca schimbarea să aibă loc e nevoie de un referendum, iar dacă majoritatea celor care se duc la vot (adică 50% + o persoană) vor această schimbare în constutiție ea va fi introdusă.

Copacul-lift spațial

Unii copaci sînt atît de masivi încît se pot tăia tuneluri prin trunchiul lor (este vorba, evident, de sequoia giganteea), alții și-ai împrăștiat ramurile atît de mult în jurul trunchiului încît ar putea da impresia că se sprijină în ele. Unul dintre lucrurile semnificative pe care le au în comun copacii (și care este relevant subiectului din titlu) este că fixează carbonul din aer în trunchi (fumul produs de foc atunci cînd lemnul este ars nu e decît eliberarea carbonului în aer în formă de oxizi). Rădăcinile contează pentru că absorb apa și substanțele utile din sol, dar la fel de mult contează și coroana bogată pentru că absoarbe bioxidul de carbon din aer și-n transformă prin fotosinteză în energie chimică.

Psihologia României moderne

Nu sînt două Românii diferită, e aceeași țară, fracturată în mai multe bucăți: generațile tinere sînt ceva mai ”treze” (mai conștiente și un pic mai active) decît părinții și / sau bunicii lor. Iar asta e bine, chiar dacă nu e tocmai suficient: dacă vrei o lume mai transparentă și mai previzibilă trebuie să acționezi constant și continuu în acea direcție.

#rezist nu (mai) e tocmai corect

Este admirabil că unii români încă rezistă ”pe barricade”, protestînd seară de seară în piețele orașelor din România, chiar și după 11 zile încheiate (asta ar fi a douăsprezecea, iar protestele au fost anunțate în continuare), dar #rezist nu mai este tocmai corect. Motivul este simplu: a ajuns să fie o poziție închisă. E nevoie de ceva mai mult decît pur și simplu a rezista.

Subcategorii

articol - Stiinta

articol - Social

articol - Obiceiuri ciudate

articol - Romania Mare

articol - Obiceiuri

articol - Animale salbatice

articol - Baia Mare

articol - Incultura la absurd

articol - Organismele statului

articol - Marea debarasare

articol - Arad

articol - Intrebarea zilei

articol - amuzante

articole despre Timișoara

articol - SF

articol - Nesimtirea la absurd

articol - Traditii

articol - Revolutia Romana

articol - Parcari

articol - mass-media

articol - Politic

articol - Divertisment

articol - Kendo

articol - Oradea

articol - Rosia Montana

articol - Absurdistanul romanesc

articol - Imobiliare Ungaria

articol - Romani in lume

articol - Circul vietii

articol - Sarmisegetuza Regia

articol - Mediu

articol - Tigani

articol - Proteste

articol - Istorie

articol - Supravirtual

articol - mesaje nesolicitate

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri, aplicații pentru dispozitivele mobile și aplicații online.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.