îmi place seria Războiului Stelelor, am urmărit cu plăcere filmele atunci cînd au apărut (alea noi, episoadele 1, 2 și 3) și urmăresc cu interes noutățile următoarei serii de 3 filme... dar nu-s un fan împătimit. Poate tocmai de aceea nu am aflat decît acum că ziua de 4 mai este considerată de fani aniversarea seriei, cărților și culturii Star Wars.

Prima referire a zilei de 4 mai a fost în 1979, în ziua în care Margaret Thatcher a preluat postul de prim ministru a Regatului Unit al Marii Britanii. Partidul din care doamna de fier făcea parte, conservatorii, au plasat o reclamă de felicitare în The London Evening News care spunea ”May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations.”. Toată lumea știe expresia Fie ca Forța să fie cu tine (May the Force be with you), nu? Jocul de cuvinte a rezultat ceva la care mulți probabil nu se așteptau la început, iar în anul 2011 a avut loc prima aniversare organizată a zilei Star Wars în Toronto, Ontario, Canada la Toronto Underground Cinema. A doua ediție a avut loc un an mai tîrziu.

Nu m-ar mira prea tare ca anul viitor, dacă tot se lansează o nouă trilogie Războiul Stelelor, să se trezească și niște romănași de-ai noștri să aniverseze pe 4 mai... Mai ales că cîteva sute de romăni s-au declarat cavaleri Jedi la recensămîntul de acum cîțiva ani, cînd au fost întrebați de apartenența religioasă.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Ziua Star Wars, May the Fourth Be with You - Dan-Marius Sabău - aniversări: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.