Pe voi nu vă deranjează refluxul media care s-a format în ultimele zile cu ocazia împlinirii unui deceniu de la "atacul terorist" care a distrus turnurile gemene de la World Trade Center din New York?

Ştiu, a fost șocant la vremea respectivă, au murit destui oameni, situația politică s-a schimbat remarcabil în ultimul deceniu din cauza acestui eveniment... toate acestea au reprezentat un flux informatic (mediatic și de opinii, virtual, "televizional", radiofonic și pe hîrtie) perfect normal. La fel de normal sînt și refluxurile, cînd cineva se trezește să scrie despre un eveniment sau altul, de obicei cu ocazia dezvăluirii de elemente noi sau trecerii unei perioade de timp oarecare de la momentul șocului.

Ei bine, azi se împlinesc 10 ani de cînd două avioane au intrat în turnurile World Trade Center, în aceeași zi s-au mai prăbușit încă două avioane. Teoria oficială spune că unul a intrat în clădirea Pentagonului iar celălalt s-a prăbușit pentru că cei de la bord s-au împotrivit celor care au deturnat aparatul cu scopul de a-l face să se prăbușească peste Casa Albă din Washington. Nu știu în ce măsură informațiile sînt adevărate, mai ales că nici nu m-a interesat foarte mult subiectul - am reținut informațiile mai mult din ce-am auzit pe la canalele de știri și cele documentare, dar înclin spre teoriile alternative pentru că cea oficială mi se pare cam subțirică... dar n-are rost să intru în acest fel de detalii. Au făcut-o destul în ultimele zile, adică refluxul medicatic s-a manifestat din plin.

N-are rost să vă întreb ce părere aveți voi despre eveniment și despre perioada care a trecut de atunci. S-au stîrnit destule controverse pe marginea lui și n-am de gînd să le întrețin aici... mai ales că nici nu-mi prea pasă. Mă interesează subiectul cît să scriu cîteva cuvinte despre el, eventual să mai ascult vreun documentar sau vreo știre în speranța de a afla ceva nou, dar, pe bune, în rest chiar nu-mi pasă.

Voi ce făceați cînd ați aflat despre atacul asupra americanilor? Eu încă mai țin minte că în momentul atacurilor eram la birou, la firma la care lucram atunci prin Timișoara, și că, la un moment dat, să tot fie în jurul orei 15:30 - 16, unul dintre colegi s-a grăbit să anunțe că începe războiul. De-abia spre seară am aflat detaliile mai pe larg.

Imaginile alăturate reprezintă turnurile World Trade Center așa cum au fost la un moment dat în trecut, apoi acum 10 ani, așa cum sînt în prezent (se aduce un tribut cu ajutorul unor reflectoare îndreptate spre cer) și așa cum se dorește să devină cîndva în viitor.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
10 ani de la 11 septembrie 2001 - Dan-Marius Sabău - aniversări: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.