Este încă 26 iunie 2011, așa că încă nu este prea tîrziu pentru a scrie despre subiectul ăsta: ziua cîrpei pe care o folosim ca și drapel național. Nu este deloc un secret că nu-mi place deloc steagul ăla: atunci cînd scoți stema este mult prea simplu și fără semniificații (doar 3 culori de bază), iar cînd vine vorba de stemă... ei bine, nu mă consider deloc repre zentat de către elementele din ea. Pur și simplu nu mă regăsesc în așa ceva. Aș prefera mai degrabă dragonul dacilor ca stemă decît cea pe care o folosim acum, este o recunoașterii a originii noastre vechi și a unei istorii multi-milenare ca popor.

Deși ziua asta nu este aniversată de multă vreme (legea numărul 96/1998 a stabilit-o ca zi a drapelului național), cu prilejul ei sînt organizate ceremonii publice de înălțare a steagului prin diverse orașe din țară. Reprezentarea tricoloră a poporului romăn (într-o formă foarte asemănătoare cu cea de acum - doar distribuția culorilor în materie de proporție și compoziție s-a schimbat în timp) a fost decretat pentru prima oară ca simbol național de către guvernul revoluțional provizoriu din Ţara Romănească, iar varianta din 14-26 iunie 1848 avea înscris pe el deviza "Dreptate, Frăție".

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Ziua drapelului national, 26 iunie 2011 - Dan-Marius Sabău - aniversări: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.